top of page

Tunnelmallista joulun odotusta!
Joulun rauhan kohta saamme

hyvän mielen silloin jaamme.

Lahjan antaa tahdomme

läheiselle, rakkaalle.

Jotain kaunista ja hyvää,

rakkauden kultajyvää.Nyt on hyvä aika pysähtyä pieneksi hetkeksi ja kahlata vuosi taaksepäin. Peilataan sitä mielessämme tulevaan uuteen vuoteen ja arvioidaan, onko lähipiirissämme asiat mallillaan. Niistä olemme perillä ja niihin voimme vaikuttaa. Auttamisen halu ja käytäntö eivät aina kohtaa, eikä ole lainkaan aina niin helppoa ja mutkatonta järjestää apua.


Koska paljon puhutaan yksinäisyydestä tai kotona asuvien vanhusten hyvinvoinnista (ja sen puutteesta ) voi niihin onneksi usein vaikuttaa myös omalta osaltaan. Omaisten ei kuitenkaan tarvitse jaksaa kaikkea itse ja ainainen huoli ei ole kenenkään etu.


Apua tai virkistystä voi myös ostaa. Voi kuitenkin olla, että on vaikea hahmottaa mitä pitäisi ostaa ja mistä, kuinka paljon, milloin ja mihin hintaan.


Kuvailen alla mitä iloa ja hyötyä yhdestä säännöllisestä ”matalan kynnyksen” palvelusta voi olla ja mitä kaikkea se voi sisältää.


Apuri, kaveri, parturi, kirjuri, hoituri, jumppari ja tsemppari – vain kuppari puuttuu.


Kaikki asioinnit kyyteineen (samaan hintaan) helpottuvat tai hoituvat puolesta. Kaveria taas tarvitaan ulkoiluun, vapaa-ajan harrastukseen tai ihan vaan seurusteluun (kukapa sitä yksin keskustelisi). Hiustenhuolto tapahtuu ammattitaidolla, kotona, säännöllisesti (ja samaan hintaan). Kirjuri auttaa paperiasioissa tai vaikka tallentaa omaelämänkertaa kotikirjastoon lähipiirin iloksi. Hoituri tukee ja seuraa yleistä terveydentilaa ja tuo apua esim. asentohuimaukseen siihen koulutettuna hoitajana. Kehonhuoltoa toteutetaan kevyin niska-hartia käsittelyin ja verenkiertoa parannetaan jalkahieronnalla sekä vetristävällä kevytjumpalla – ilon kautta!

Kuukauden palvelupaketti tai jatkuva palvelu on myös hyvä lahjaidea, jolla kelpaa toivottaa hyvää joulua sekä aidosti Onnellista tulevaa vuotta! Vielä ehtii lahjakortin ostaa pukinkonttiin!


Toivottavasti otat myöhemmin yhteyttä rohkeasti, jos asia on joskus ajankohtainen lähipiirissäsi.


Tunnelmallista joulun odotusta jokaiseen tupaan!

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page